Nyheder · Resultater 1997 - 2007 · Træning · Forside September 26 2021 19:01:25
Navigation
Nyheder
Resultater 1997 - 2007
Ironman program 2007
Foredrag om træning
Træning
Svømmetræning
Lidt om Senna
Træningskalender
Forside
Kontakt mig
Billedegalleri
Klubmedlemskab
Produkter fra Google

Indlogning
Brugernavn

KodeordHar du glemt dit kodeord?
Få tilsendt et nyt ved at klikke her.

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/sennamadsen.dk/public_html/fusion/php-files/side_left.php(25) : eval()'d code(1) : eval()'d code on line 1
DM i Sprint triathlon-individuelt
StævnerHer i weeekenden deltog jeg i 2 danske mesterskaber, nemlig i sprint individuelt og i sprint for hold, som foregik ved det idylliske område omkring og i Bastrup sø (Nordsjælland).

Distancen er rimelig overkommelig, nemlig 750m svømning (i søen), 23 km cykling og 5 km løb.

Det er bagende varmt og har været det nogle dage. Vandtemperaturen stiger og stiger. 1 time før start går der en chockbølge gennem stævneområdet: det bliver måske uden våddragt. Flere - jeg selv inklusiv - siger med overbevisende stemme : jeg gør det ikke. Argumenterne findes frem: vi er age-group, vi er ældre mennesker, de må da tage hensyn, hvad med sikkerheden, så skal båden følge mig osv. Vi står og venter spændt, mens vi ser dommerne ude i båden sejle rundt og måle vandtemperaturen, som skal tages de koldeste steder og 60 cm nede i vandet. Reglen er at hvis vandets temperatur er over 22 grader, må atleterne ikke svømme med våddragt. Relativt dårlige svømmere ( typisk dem, der ikke lærte crawl som barn), har enorm fordel af våddragtens opdrift. Samtidig giver den tryghed, hvilket kan være en stor mental hjælp, når man ligger langt fra kanten i en dyb sø og pludselig indånder vand i stedet for luft.

Dommerne kommer op - fint klædt i rigtig "dtrif-dommer-uniform" - autoriteten lyser ud af dem. Stævneleder, Steffen Lund tager mikrofonen meddeler:

           VANDETS TEMPERATUR ER 23,5 - DET BLIVER UDEN VÅDDRAGT

Jeg og et par andre "ældre mennesker" er lammede. Kan man? tør man? jeg finder en nødløsning: svømme med våddragt og blive discet. Jeg har da i det mindste en tid. Den bliver dog droppet. Det er alligevel for tåbeligt.
Våddragterne bliver pakket væk. Standen med udlejning af våddragter har en dårlig dag.  Jeg er taget fra Esbjerg til Ganløse, indlogeret mig på vandrerhjem osv.
Der går mange tanker igennem hovedet. Jeg begynder at overtale de andre til at gøre det, samtidig får jeg overtalt mig selv. Hvis I kan, kan jeg også - hvis jeg kan , kan I også. Man kan da prøve. Triatleter er sejge og stædige.

Løber på stien ned til Bastrup SøVi bliver sendt af sted som enkeltstart med 2 minutters mellemrum. Da jeg står og ser ud på det spejlblanke vand, svedende på grund af varmen, har jeg enorm lyst til at komme ud i vandet. Jeg løber et stykke ud i vandet og kaster mig ud i vandet, svømmer og svømmer. Angsten indfinder sig ikke og det går forrygende. Jeg gør som jeg plejer: bare ud til den første store gule bøje. Jeg glemmer helt, at det er uden våddragt. På en måde behageligt. Men da min konkurrent overhaler mig, tænker jeg: der var prisen  - der røg sølvmedaljen.

Jeg når i land og er lykkelig. I glædesrus råber jeg ud over hele stævneområdet:JEG GJORDE DET. Resten af racet blev ren rutine. Jeg havde overskredet en græne og var pavestolt. Min svømmetid blev ikke den bedste. hele 3 minutter langsommere end hvis jeg havde haft våddragt på. Jeg havde tilmed brugt benene noget mere - for at holde mig oppe - og det betød at min cykling først kom rigtigt i gang efter første runde.

Mesterskabet hedder tri på tyren. Tyren er en ret kuperet cykelrute omkring Bastrup Sø. Der er et par ret stejle stigninger.
De 5 km løb bagefter gik godt, trods varmen. Ved vanddepotet hældte jeg simpelthen en masse vand over hovedet. Det var en befrielse, selv om prisen var våde sko.

Jeg kom i mål og var stolt som en pave og vandt en broncemedalje. Mentalt vandt jeg også en guldmedalje. Jeg havde gennemført en triathlon uden våddragt - så er det først rigtig triathlon - hævder nogen. De andre, som også først havde nægtet det, gjorde det også.

Kommentarer
Der er ikke skrevet kommentarer.
Kommentér
Du skal logge ind for at kommentere.
Vurderinger
Du skal være registeret bruger for at kunne vurdere en tekst.

Log ind eller meld dig til.

Teksten er ikke vurderet.
Google reklamer