Nyheder · Resultater 1997 - 2007 · Træning · Forside Maj 20 2024 08:37:38
Navigation
Nyheder
Resultater 1997 - 2007
Ironman program 2007
Foredrag om træning
Træning
Svømmetræning
Lidt om Senna
Træningskalender
Forside
Kontakt mig
Billedegalleri
Klubmedlemskab
Produkter fra Google

Indlogning
Brugernavn

KodeordHar du glemt dit kodeord?
Få tilsendt et nyt ved at klikke her.

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/sennamadsen.dk/public_html/fusion/php-files/side_left.php(25) : eval()'d code(1) : eval()'d code on line 1
VM sølv i lang triathlon
Nyhedernews: Almere3.jpgMin guldmedalje ligger ude i Almere havn, men jeg kæmpede mig op til en sølvmedalje

Verdensmesterskab i lang triathlon: 4 km svømning  120 km cykling  30km løb

Det er morgen. Jeg vækker Steen som aftalt. Per kører Birgit, Steen og mig til skiftezonen, hvor vi får rigget til. Vi har gode letkendelige pladser. Jeg gennemgår lige igen vejene ind og ud af skiftezonen. Herefter bevæger vi os til svømmestart. Ca 1 km. Det er nu det er værst. Nerverne er på højkant i timerne inden lige inden start. Hvad kan man. Har man trænet nok, har man restitueret rigtigt? 

Svømning:
Det bliver til et mareridt i svømning. Jeg er meget sårbar for bølger især når de kommer fra min venstre side. Der er bølger fra venstre ud til den første store gule bøje. Jeg sluger en masse vand ,svømmer lidt bryst og føler jeg ligger sidst. Nu ved jeg, at det bliver svært at vinde en medalje, men tænker, at gennemfører jeg, er det også godt. Jeg svømmer videre og kan til tider ikke se bøjerne. Jeg spørger dem, der sidder i bådene. De er søde og fortæller mig, at jeg er paa rette vej. Endelig går det ind mod land, hvor vi skal op på land og så ud igen.Dette gøres for tilskuernes skyld. men der er ikke en sjæl ud over 5 officials i gule jakker. De hepper og det er bare ud i vandet igen. Nu går det langt bedre. Dog kilder det underligt under fødderne efter løbeturen på sand.  Vi har nu svømmet 1300 m. Det føles som 2 km. Så skal jeg det lange stykke hen til havnen. Her er bølger og strøm og tang. Desuden solen lige i øjnene. Jeg kan slet ikke orientere mig. Jeg overhaler pludselig en større gruppe, heraf to mænd. De var startet 5 minutter før os kvinder. Det gør mig lidt optimistisk. Endelig er jeg inde i havnen. Spejlblankt vand. Det går strygende de sidste 400 m ind til
trappen. Forinden var jeg dog endt oppe på molen. Mærkeligt.
news: Almerel.jpg
Jeg er lykkelig  over at være kommet igennem. Svømmetiden bliver da ogsaa ekstrem dårlig, hvilket jeg dog ikke ved før efter race, da jeg aldrig kører med ur. Jeg tænker, gad vide hvordan Steen og Birgit har klaret denne svømmetur. De har ogsaa begge først lært svømning i en høj alder. Birgit må desværre opgive, mens Steen klarer det flot. Han tænker i teknik og teknik. Helt rigtigt.

Cykling:
Min cykling bliver kanon. Lige en rute for mig. Lange lige stykker på 8 til 12 km. Jeg erfarer, at jeg er blevet god til at køre i modvind. Min ensomme træning i strid vestenvind til og fra Rødding har gjort underværker. Jeg overhaler nok 25, heraf flere mænd. Det bliver til en tid paa 4 timer, altsaa 30 i snit. En drømmetid for mig for 120 km. Jeg har det vidunderligt. Pludselig har jeg kørt 60 km uden at jeg opdagede det.  Så er der kun 60 km tilbage. Til Ribe og hjem. En tur jeg kan udenad. Jeg kunne let have kørt en runde mere, men løbet, min bedste disciplin, venter forude. Her har jeg hjemmefra haft ambitioner om at løbe på en tid mellem 2.45 ogl 2.50. news: senbi.jpg

Løb:
Jeg får sat cyklen og Kirsten "Holland" hepper på mig. Dejligt. Da jeg løber ud, mærker jeg hurtigt, at dette bliver hårdt. Jeg har altid set det som en ære ikke at gå. Men jeg finder hurtigt ud af, at denne gang lykkes det nok ikke. På resultatlisten kan jeg se, at jeg løb de første 10 km på 49 min. Vanvittigt. Efter 10 km går jeg gennem væskedepotet og beslutter at jeg godt må gå ved depoterne, men ikke mellem depoterne. Sådan bliver det ogsaa. Nogle gange er jeg nærmest ved at falde, er lidt svimmel. Jeg får tilbud om cooldown og siger ja, uden egentlig at vide hvad de mener. Dette betyder at jeg af to mænd får hældt 4 store flasker koldt vand over mig. Nærmest et koldt brusebad. Det hjælper helt fantastisk. Jeg kan løbe videre. Svimmelheden er væk. Dog med sjappende sko. Sådan løber jeg fra depot til depot. Stort set alle jeg møder går løber går løber. Det vil jeg bare ikke. Det gør ikke ondt, men man har sådan lyst til at gå.

Endelig er jeg i mål i tiden 9.09. Min løbetid bliver 2.49  så det mål nåede jeg. Jeg får bedste løbetid af kvinderne i min klasse, som alle løber over 3 timer. Da jeg løber over målstregen, får jeg en gennemførelsesmedalje og finisher bluse. Saa kommer en dame hen til mig og giver mig et lille kort, som jeg faar om halsen. Jeg har vundet en medalje. Jeg tror, det er bronce, men det viser sig, at det er en sølvmedalje. Fantastisk. Det var jeg slet ikke klar over, idet jeg lå som nr. 5 af 10 deltagere efter svømningen. Det kunne jeg se paa de cykler, der var tilbage.
news: finisher.jpg
Næste mesterskab:

I mål sagde jeg aldrig mere. Jeg sagde til Steen: denne gang mener jeg det virkeligt. I dag mandag tænker jeg allerede, hvor foregår EM eller VM næste gang, for jeg har en guldmedalje til gode. Jeg bliver ved til den er hjemme.

news: almere2.jpg
Internationale mesterskaber er store oplevelser. Den ældste aldersgruppe var mænd 70-74. Han fik sin velfortjente guldmedalje, selv om han var eneste deltager. Der var to mænd i aldersklassen 65-69 og begge fik medalje. Det havde været bundhamrende uretfærdigt,  hvis en atlet i den alder ikke havde fået sin medalje. Hvor mange kan holde  sig i form til overhovedet at gennemføre  en sådan distance i den alder. Jeg tager virkelig hatten af for ældre, der holder sig i en form, der gør at de tør stille op til et mesterskab. Øh hvor gammel er det nu jeg selv er?? snart 58. Er jeg så en ældre dame??

Næste år er VM lang i Perth i Australien - ja hvorfor ikke.
Kommentarer
Der er ikke skrevet kommentarer.
Kommentér
Du skal logge ind for at kommentere.
Vurderinger
Du skal være registeret bruger for at kunne vurdere en tekst.

Log ind eller meld dig til.

Teksten er ikke vurderet.
Google reklamer