Nyheder · Resultater 1997 - 2007 · Træning · Forside Maj 20 2024 08:37:11
Navigation
Nyheder
Resultater 1997 - 2007
Ironman program 2007
Foredrag om træning
Træning
Svømmetræning
Lidt om Senna
Træningskalender
Forside
Kontakt mig
Billedegalleri
Klubmedlemskab
Produkter fra Google

Indlogning
Brugernavn

KodeordHar du glemt dit kodeord?
Få tilsendt et nyt ved at klikke her.

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/sennamadsen.dk/public_html/fusion/php-files/side_left.php(25) : eval()'d code(1) : eval()'d code on line 1
Sønderborg triathlon
news: SennaWinner.png

I dag havde jeg et rigtigt godt stævne og gjorde Esbjerg Triathlon Team stor ære. Det kørte for mig lige fra første svømmetag. Distancen var den klassiske 10% ironman: 375 svømning - 18km cykling - 4,2 løb. Jeg svømmede godt og stabilt, havde ikke problemer med vejrtrækningen og mine banekammerater var søde og rare.
Det var godt vejr, så jeg behøvede blot  at tage mine løse ærmer på og så derudad. Der var lidt vind, men intet i forhold til de storme vi har haft i vinter.

Jeg ligger sommer nr. 5 efter svømning - fortæller Kurt, der først skal i vandet senere. Da jeg går ud på løb, ligger jeg som nr. 3. Efter 500 m ligger jeg som nr.2 og denne placering holder i mål, dog skarpt forfulgt af en ung pige på 18 år, der løb rigtigt stærkt. Hun kom ca 30 sekunder efter mig. Jeg vandt min aldersgruppe 
k50+. Præmien var 200kr gavekort til Intersport og en flaske rødvin. 

Det var desuden første triathlon stævne i region sydansk cup, hvor jeg scorede 48 points.
Åben vand svømningen er startet
Ja så lokkede de blå bølger mig igen ud i havet. Vandet var 18 grader. Solen skinnede og det blev tilnews: Hobugt.jpg
1 runde ned til den nye bådebro.
 
Svømmebrillerne fungerede perfekt - men det er så sandelig noget hårdere at svømme i havet end på banerne på svømmestadion. Det kræver sine armkræfter. Ikke underligt at vi triatleter, gerne svømmer med poolboy og håndpladder.


Vandet var helt blankt og krabberne var også på plads.


Den ene vej svømmede Kurt fra mig, men på hjemvejen svømmede vi lige op.


Nu er det atter sommer. Stævnesæsonen er i fuld gang.


Der skal tages nogle valg.
Tøseturen nr. 2
  news: Tre hurtige damer.jpg

Yes, jeg kom endelig på podiet igen til Tøseturen i Esbjerg med næsten 3000 deltagere.

Sidst jeg var på podiet var i 2001, hvor jeg blev nr. 3.

Denne gang blev det til  en anden plads efter Lone Christensen.

Med tiden 15.05 satte jeg tilmed personlig rekord på en distance som ikke er mit speciale, nemlig en ultra kort distance: 3,5km og var tilmed et helt minut hurtigere end for 2 år siden.Mine tider har været

2008: 15.05 - nr.2
2006: 16.04
2005: 16.13
2003: 16.18
2001: 15.24 - nr. 3
2000: 15.46 - nr. 4

Jeg var hele vejen forrest i mit heat, som var det første heat. Første gang i mit liv, at jeg har prøvet det. Det giver en fantastisk følelse af at være god. Det stimulerede tilmed at jeg kendte alle officials på ruten og at jeg mødte flere af mine elever fra Esbjerg gymnasium - de var sejge og løb den lange. Jeg mødte dem netop på højskolebakken, hvor jeg har trænet intervaller - den fik ikke for lidt her, for jeg følte at jeg bare lige skulle rundt om søen og ikke op ad kælkebakken som vi plejer til interval.

Bagefter var jeg sammen med mine kolleger, som serverede rødvin, salat med jordbær, muffins og chokolade - de synes jeg er sejg.

En fantastisk løbedag for mig. jeg havde aldrig troet, at jeg i så høj en alder pludselig kunne være så meget bedre. Jeg må have trænet optimalt i vinter.
Holstebro triathlon
StævnerDet er nu blevet tradition for mig at være med til Holstebro triathlon, som altid finder sted på Kristi Himmelfartsdag. Den faldt i år på 1. maj - men triatleter har andet at tage sig til end at demonstrere - der kom lidt over 100 og vejret blev langt bedre end lovet af metereologerne. De havde sagt regn , men det blev til sol. hvor heldig kan man være.

Til gengæld var jeg lidt uheldig i svømning. Jeg har trænet lange svømmepas med henblik på en god grundtræning til VM i Almere. Jeg svømmede ikke særligt hurtigt, men endte med at ligge i mine egne tanker svømmende ude i et hav langt væk fra Danmark - jeg ved ikke, hvad de andre tænkte på, men faktum er at jeg tre gange svømmede direkte ind i en svømmer, der var på vej tilbage. Det skal siges, at vi ikke svømmede på baner, men i et stort bassin uden banetorv. Min svømmetid blev katastrofal langsom. Til gengæld blev min cykel - og løbetid 2. bedste tider nogensinde. Min løbetid var jeg meget glad for - her overhalede jeg 3 piger og 4 mænd. Det gode var, at jeg havde det godt. Løberuten er mentalt krævende. 7 km: 3,5 ud med tre lange "afsnit", som man synes aldrig får nogen ende. Jeg var på et tidspunkt derude, hvor jeg talte lygtepæle. Så går det ligesom lidt lettere. Jeg kunne tælle fem lygtepæle frem - puha så var det stykke løbet og pludselig var jeg ved tunnellen og så hurtigt ind gennem et par smågader og mål er i sigte.

Vi fik flotte brugbare præmier. Jeg blev nr 2 i klassen K40+ med 9 deltagere. Det var jeg tilfreds med. Jeg vandt en fusion-hue til 170kr. Jeg fik stjålet mine løse ærmer, som jeg havde lagt i en busk lige efter skiftezonen. Kurt ville gerne have huen, så nu har vi byttet: han har fået huen og jeg har arvet hans løse ærmer. Dem kan jeg ikke undvære - for jeg fryser altid på cykel.

Jeg glæder mig allerede til at være med næste år -

Vejle duathlon stafet
Stævner

Efter halv marathon i Bramming og Holstebro tri kristi himmelfartsdag, kom turen til vejle duathlon.

Jeg er stadig mentalt træt efter præstationen i Bramming, hvor jeg føler jeg gjorde noget ultimativt. En sådan koncentration kan jeg ikke hver søndag stable på benene.

Jeg fik derfor overtalt Kurt til, at vi i Vejle skulle deles om strabadserne. Den var han med på.

Efter mange overvejelser om fordeling af 5,5 løb- 40 cykling- 5,5 løb, fandt jeg på den bedste løsning: jeg løb den første tur og Kurt gjorde så resten.

Det var en god løsning - Kurt fik også god træning. Jeg løb om kap med Marianne Balleby fra AAig - vi var gode til at presse hinanden. Jeg afprøvede mit nyligt købte garminur - det virkede. Det var sjovt at følge med i tiderne. For det meste sagde den 4.32 og jeg tænkte, at det var en pæn tid. Indimellem sagde den også 4.55 - helt naturligt, for der var nogle pæne bakker.
Marianne og jeg kom ind stort set samtidigt, idet jeg turde tage en spurt til sidst. Jeg var glad for at kunne give stafetten videre. 40 km cykling forekom mig denne vindstille solskinssøndag helt utopisk.

Jeg fik nu muligheden for at se de hurtige drenge. Feltet var ikke stort - til gengæld deltog nogle af landets bedste duathleter. Et fantastisk syn at se dem fare forbi - først på cykel og siden på løb. Sikken nogle skift de havde. Vildt hurtigt. Også her er man amatør - nå, men jeg gør det jo kun for sjov.

Halv marathon - 1.37.35
StævnerYes , jeg kunne.

I onsdags var jeg i Bramming IF, som havde inviteret mig til at holde et foredrag om træning, da formanden for socialudvalget havde studeret min træningskalender:  du træner jo som en vanvittig.

Derfor måtte jeg jo i dag leve op til mit foredrag, hvor jeg bl.a. gav udtryk for at man på lange distancer ikke "går de sidste 10-20km"
 
- det ville være pinligt, hvis jeg måtte bide i det sure æble og gå. Men sådan skulle det heller ikke blive.

Dagen i dag blev min dag. Jeg satte personlig rekord på en distance, jeg aldrig har været god til. Sidst jeg løb en god halv marathon var i 2005 i Taulov i tiden 1.40.50.

Halv marathon er en vanskelig distance. Jeg fandt en flot bredskuldret mand, som gad løbe mit tempo og som jeg lagde mig bagved. Når jeg syntes det gik lidt for langsomt prikkede jeg ham lidt på ryggen og fik ham til at løbe lidt stærkere. hvis det gik for hurtigt, var han så venlig at sætte tempoet ned. Vi overhalede sammen den ene efter den anden. Til sidst nåede vi to unge piger, som vi fulgtes med. Den ene pige stak af med 4km tilbage. Jeg var så uhøflig at stikke af, da der var 2 km tilbage. Jeg sagde, han skulle følge med, men det gjorde han ikke. Til gengæld fik han et stort knus i målområdet. Han gav mig selvtillid - så nu er distancen ikke mere min "hade-distance".

Denne halvmarathon var også et eksperiment i træning, idet jeg har trænet anderledes denne vinter. Jeg har stort set kun løbet tempo-træning/zone 3 og så kortere ture: 8-12km. Jeg har ikke løbet lange langsomme ture - det fik jeg nok af sidste år ved træning til ironman. Denne tempotræning har givet mig et  enormt løft, men jeg var ikke sikker før jeg løb over målstregen og så på mit ur: 1.37.35 - jeg troede det var løgn - måske manglede der tiden for en km - jeg hentede mit diplom med beviset.

NU er det endnu sjovere at træne.  At sætte personlig rekord i en alder af 57 år - det er da utroligt. 4.37 pr km  på en halvmarathon - nu tror jeg også på julemanden.

Mine splittider var meget stabile:

1-5:      22.59
5-10:    23.03
10-15:  23.25 (her husker jeg også at jeg følte jeg var lidt i krise, men den gik over)
15-20:  23.03
Start to run
Nyheder

Den 19.februar startede jeg som træner under løbeprojektet:

                                         start to run

Vi er ca 30 trænere fra Esbjerg Atletik og motion og der er tilmeldt over 500 løbere, som er inddelt i 10 niveauer.

Jeg meldte mig som træner i gruppen 6-7 km. Vi er 5 trænere og ca 50 løbere. Vi er nu her i april oppe på 10 km. Vi løber hver tirsdag.

Det er utroligt spændende, at lære "almindelige" mennesker at løbe.

I min gruppe løber vi sammen de første 3-4 km, herefter splittes vi op i smågrupper, hvor farten bliver sat op. Jeg står for første gruppe, hvor vi løber de sidste 5-6 km i en hastighed på 4.45-4.55 - helt fantastisk flot, synes jeg.

En ung ambitiøs pige fra gruppen foreslog , at vi skulle løbe interval, da hun mente det var den eneste vej til at blive hurtig - det har hun selvfølgelig ret i. Hun insisterede tirsdag efter tirsdag. Jeg syntes det var for tidligt. Til sidst bøjede jeg mig og tilbød, at dem, der havde lyst kunne komme torsdag kl. 18.00 foran atletikhuset.

Vi løber en strækning på præcis 1 km. Den er ret hård, idet 2/3 af strækningen er op ad bakke. Vi ender på toppen af kælkebakken. Vi jogger derefter 500m over til start. Det er op til hver løber at bestemme antal. Det svinger fra 3-5. Herefter afjogger vi sammen.

Vi er foreløbig 16 løbere - på meget forskelligt niveau. Jeg hører til i den bedste ende - så tilbuddet har fået fat på deltagere, som ikke før har "dyrket hurtighedstræning". Jeg synes de er sejge.

Jeg fører regnskab for hver enkelt løber med hensyn til hvor mange gange de har været med og hvor mange runder de har løbet pr gang.

Vi vil løbe denne strækning i 6-8 uger - så er jeg overbevist om, at alle er blevet bedre.

Herefter skal vi finde på noget nyt.

35 km på halvfladt dæk - øv
Nyheder

Jels duathlon åbner for 6.år i træk min sæson. Vintertræningen skal vise sit værd. Min vintertræning har stået på tempoløb, lange svømmepas og mindre cykling end sidste år - dels pga mere arbejde, men lige så meget pga af den forbandede blæst.

Ruten er hård: 5,5 løb - 44 cykling - 5,5 løb.

Den første løbetur gårperfekt. 5,5 km på 25.06 (4.39/km). Jeg følger pænt med min 5 år yngre konkurrent Bodil Nielsen fra Åbenrå og kan se min massør Jan Sørensen det meste af runden. Jeg er optimistisk - min løbetræning har båret frugt.

Jeg kommer hurtigt ud på cyklen og træder godt i pedalerne. Computeren viser 29-31km i timen - fint og jeg føler mig ikke forpustet. Sådan kan jeg godt køre 44 km. Min klubkammerat Per Tingskov overhaler mig efter 5-6km. Yes - bedre løbetid end han !! - men ak glæden er ofte så kort - pludselig siger computeren 24km i timen , så 21 - hvad er galt? jeg træder hårdere og hårdere - det føles ikke rigtigt.

Jeg står af cyklen - så skete det for første gang i lang tid: baghjulet er halvfladt. Hjemmefra har jeg besluttet, at hvis det sker, vil jeg udgå.

Jeg cykler langsomt videre, alligevel bedre end at gå. En venlig deltager på mtb spørger om han kan hjælpe, men han har ingen pumpe. Forude ser jeg en deltager trækkende med sin helt flade cykel. Jeg cykler hen til ham, står af og vi begiver os mod målområdet. Der er 3-4km til mål.

Så kommer endnu en deltager på mtb. Han har en pumpe og får pumpet min cykel. Den holder. Jeg cykler til mål med den hensigt at udgå. Jeg står af, mærker at den stadig er relativ hård. Jeg tager chanchen og kommer hele vejen rundt igen (22km), selv om jeg godt mærker at det bliver tungere og tungere, jo mere flad den bliver. jeg ville så gerne løbe anden tur - måle migselv. Hvad er jeg til??

Jeg løber ud sammen med en ung mand (ham med pumpen). Ma ma mia - det var da noget hårdere end jeg husker det. Jeg smider den ene bluse efter den anden, også de løse ærmer ryger og handskerne.

Jeg sejrede over migselv. At være udgået i sin bevidsthed og alligevel finde motivation til at gennemføre, det er for mig en kæmpe sejr. Bodil Nielsen vandt velfortjent min aldersklasse K50+. Hun er eminent på encykel og løbe kan hun også. Jeg får aldrig at vide, om jeg kunne have vundet denne gang - men skidt pyt - der kommer altid et stævne til.

Vejret var rimeligt, ingen regn, lidt sol og kun lidt blæst (når man er i Vestjylland) - dog lidt køligt.

Jeg elsker ruterne i Jels og glæder mig allerede til Jels triathlon, om det skal være den korte eller den halve ironman, ved jeg endnu ikke. Den korte er sjovest, men jeg er bedst til det lange (der behøver man ikke halse af sted med hjertet siddende i halsen).

20km svømning på en uge
TræningJeg nåede det. for første gang i min tri-karriere fik jeg svømmet 20km på en uge. Fantastisk.
Søndag eftermiddag manglede jeg 3900m og jeg begav mig til svømmestadion.
Jeg planlagde:

400 indsvøm:bryst.crawl,ryg, ben
3x(800Arme+300ben): jeg er en af de få triatleter, der er god til crawl-ben
200 udsvøm

Det blev til nogle for mig fantastiske tider:

800 m 14.54
400 7.21
500: 9.23

ugens bedste tider. For 14 dage siden svømmede jeg 800m på 15.16 - noget af en forbedring

Jeg steg op af vandet og følte mig stolt. 20km svømning!! men det er kun det halve af hvad min søn svømmede, da han var elitesvømmer. Men jeg tror det nærmer sig hvad Rasmus Henning svømmetræner om ugen (hver uge).

Mesterskaber
StævnerJeg træner primært til 

                          VM LANG TRIATHLON I ALMERE DEN 31.AUGUST
                           4KM SVØMNING- 120 KM CYKLING  - 30 KM LØB
 

Derudover satser jeg på at deltage i Dtrifs danske mesterskaber:


30. marts. cross duathlon. Viborg. 3-10-3-10-3
18.maj. kort duathlon. Esbjerg. 10-40-5
8.juni. sprint. Ganløse. 750-23-5
29.juni. kort triathlon. 1500-40-10
10.august. lang triathlon. Juelsminde. 1900-90-21,2
6.september. Klubhold. Ganløse. 750-23-5
La Santa 21.dec-28.dec. 2007

Jul på La Santa - kan en triathlet forestille sig noget bedre? La Santa er bare et paradis for en træningsglad triathlet .

Vi havde kanongodt vejr hele ugen. Solen skinnede, 22-25 grader og nogle dage var der næsten ingen vind, var der vind havde vi den i ryggen, når vi kørte opad. Rigtig godt træningsvejr. Hverken for koldt eller for varmt. perfekt. Vi kunne efterfølgende solbade ved poolen.

Jeg vandt igen i år diplom, både i duathlon og i triathlon, hvor jeg ovenikøbet blev nr. 1 og satte mirakuløst ny personlig rekord på ruten. Jeg havde bare helt fantastisk gode ben. Det kørte bare og jeg følte: det her er bare livet. Når man så samtidig har sine nu store børn omkring sig, der også går op i sporten, kan livet ikke blive bedre. Jeg må endnu en gang råbe mit slogan ud i verdenen:

      Længe leve triathlon - verdens bedste sport - for hele familien

Jeg cyklede og løb hver dag. Svømning gemmer jeg til svømmestadion danmark - den er der ingen, der kan måle sig med.
 At cykle i bakker er rigtig god træning. Fantastisk følelse at kunne cykle i korte ærmer og bare ben juleaftensdag.

Jeg nåede 45 km løb og 238km cykling, herunder 4 konkurrencer.

Super træning, der altid eftefulgtes af 10 minutters ophold i koldt vand. Det giver optimal restitution.

Side 2 af 5 < 1 2 3 4 5 >
Google reklamer