Milepæl i min sportskarriere
Skrevet af senna d. Juni 15 2008 08:39:24

news: sennavroegum2.jpgFredag den 13. juni i Vrøgum blev en af minepælene i min sportskarriere. Nu er halvmarathon-distancen blevet en af mine favorit-distancer. Nu er jeg vild med denne distance.

Jeg nåede mine 2 mål ved Vrøgum Halvmarathon, som er blevet en klassiker i det vestjyske. Jeg ville på podiet i klassen Kvinder 40+ og løbe på en tid under 1.40. Jeg nåede begge mål med stor bravour. jeg løb på 1.39.06 og blev nr. 3 af kvinder over 40 (jeg er 57) med hele 5 minutter ned til nr. 4 og kun 2-3 minutter op til så gode og ungdommelige løbere som Lone Christensen og Pia Schultz-Lorentzen, som er 10-15 år yngre.

Det er altså flotte præmier, man får i Vrøgum.

Jeg løb ikke op til min egne forventninger til vestkystløbet, hvor jeg havde håbet på en tid omkring 41.00 (løb på 42.38) og var derfor noget skeptisk og nervøs for, om jeg kunne leve op til min kanon-tid i Bramming på 1.37. Mit mål var under 1.40. 1.42 ville være ok og 1.45 var grænsen - blot jeg kom på podiet.

Allerede ved opvarmningen kunne jeg mærke, at benene var friske. Jeg løber sammen med en gruppe unge mænd de første 5 km og km-tiden er konstant på 4.41 - jeg synes det er let og en smule for langsomt, men da der er modvind bliver jeg hos dem. Jeg løber bag en lille fyr. Jeg prøver at få farten op, bare en lille smule (3 sekunder ville være rigtigt godt) og siger: kom nu. Den unge mand er høflig og giver plads for mig, så jeg kan komme forbi. Jeg fortæller, at det har jeg ikke lyst til, jeg vil gerne ligge bag ham. Han bliver helt stolt. Det er første gang der er nogen, der synes at han var bredskuldret nok til at kunne bruges som læskærm.

Ca 2 km før vi skal dreje bort fra modvinden, kommer en retgodt løbende pige med pæne skuldre. Hende hægter jeg mig på og det går fint. Hun løber stabilt og jævnt og hjælper mig igennem de sidste2 km i modvinden. Jeg prøver at få et glimt af hendes ansigt - tælle rynkerne: er hun over eller under 40. Det er mig umuligt at afgøre. jeg spørger hende: over eller under 40 (så få ord som muligt for jeg løber lige på grænsen). Hun svarer: det ved jeg ikke. Hun tror jeg spørger om hastigheden. Jeg er ved at dø af grin. Jeg svarer: 40 år. Lige under, siger hun. Puha, jeg er lettet, for jeg ved at Lone og Pia er foran.

Jeg løber resten af løbet selv - det kan jeg faktisk bedst lide. Til gengæld udser jeg mig et par harer foran. Vrøgum halvmarathon er nogle lange lige strækninger på 7-8 km og det kan være psykisk hårdt at se langt frem. Jeg overhaler et par mænd, men bliver også selv overhalet af nogle mænd og selv min lille gruppe fra start. En enkelt pige kommer og overhaler mig. Det viser sig senere, at hun blev nr. 3 i gruppen af kvinder under 40. Da der er 2 km tilbage, når jeg op til en mand med Bramming-logo. Jeg overhaler ham. Han råber: det kan du ikke være bekendt Senna. Jeg synes, der er langt hen til svinget ind i skoven. Ved 2 km ser jeg at min tid er 1.29.??. Yes, løb til du kommer under 1.40.

Jeg kommer i mål, glad og med en indre forløsning af, at nu er halvmarathon en af mine favorit-distancer. En distance, der kræver indre kamp for at holde ved. Vanen tro kaster jeg mig i græsset og føler en kæmpe tilfredsstillelse ved at have præsteret, hvad jeg satte mig for. Jeg kunne med glæde meddele hjælperen fra Røde Kors, at jeg trods mine kropssignaler havde det udmærket.

Jeg nåede mine mål, men der bliver desværre nok ikke plads til flere halv-marathon i år. På programmet står:

Jels halv-ironman

VM lang triathlon

Berlin Marathon