Årets første guldmedalje
Skrevet af senna d. Marts 24 2009 17:01:05
news: sennacrosdu2.jpgDM i cross duathlon er veloverstået. Jeg kom igennem uden styrt. At tage til Jonstrup Vang uden at kende ruten kan være noget vovet.

Men i et euforisk øjeblik, hvor jeg havde klaret ruten i Bordrup til min egen tilfredshed, tilmeldte jeg mig DM i Cross duathlon. Dagene op til mesterskabet var præget af nervøsitet . Hvor farlig mon ruten er. Da det kneb lidt med tilmeldingerne og det var ved at blive aflyst, var der en stemme i mig, der håbede på en aflysning, men heldigvis, det blev ikke aflyst.

Vi tog derover lørdag og var så heldige at finde stævneområdet og en person, der kunne vise os ruten. Den var ikke farlig, men der var en del steder, hvor jeg syntes det var hurtigere at løbe. Derfor blev tåclipsene savet af , for jeg cykler ikke mtb i cykelsko.

Bl.a. var der en grøft, som mange kunne køre over, men som lige så mange løb over med cyklen på nakken. Det var dog ikke lige ufarligt, idet der var ret mudret og komme op af en mudret grøft i løbesko med en cykel på nakken er ikke lige let. Tilmed skulle det gøres fire gange. Men mtb udmærker sig ved, at man bliver bedre og bedre for hver runde, for efterhånden kender man ruten. Det er unægteligt en fordel for dem, der har ruten som hjemmebane. Billedet til højre viser, at jeg ikke var den eneste, der var af cyklen.news: crossdu5.jpg

Jeg tænkte 4 cykel-runder , det er lig med 4 mareridt, men da jeg ikke tog nogen chancer, gik det rigtigt godt og det blev kun til 3 mareridt.  Den 4. runde var nemlig en nydelse. Jeg løb rigtigt godt og kunne stort set ikke mærke, at jeg havde cyklet. Dog virkede løberuten temmelig kort. Det viste sig da også, at den ikke var på de obligatoriske 3km, men kun 2,5 km. Til gengæld havde den en pæn lang stigning. Billedet foroven viser, at jeg lå i front af en lille gruppe i første løberunde. Det holdt dog kun til et par km ude på cykelruten. Der blev jeg overhalet af alle og var på et tidspunkt sidste mand. Gennem mit gode løb, fik jeg tilkæmpet mig 2. sidste pladen af alle. Jeg kom i mål uden at være totalt smadret og fik min guldmedalje, som jeg synes jeg har fortjent.
 
Jeg har denne vinter cyklet mere mtb end jeg plejer, nemlig 100-200 km om ugen. Teknisk er jeg blevet lidt bedre, men jeg kunne tydeligt mærke, at jeg ikke fik ømme lår og at jeg kunne løbe optimalt på alle 3 runder, hvor jeg holdt så godt som samme tid. Nu er mit mål, at være med til samtlige danske mesterskaber. Jeg mangler dog lige at finde et par piger i klubben, der har mod på at deltage i hold-konkurrencen i Ganløse den 5. september.
Dette var den sværeste. Vi var 3 deltagere fra min klub, som repræsenterede Esbjerg, hvilket var rigtig god reklame.Det gør indtryk at man "gider" køre så langt. Læs mere om de andre deltagere på min klubs hjemmeside: http://www.multiatleterne.dk/