DM i Duathlon. Årets 2. guldmedalje
Skrevet af senna d. Maj 10 2009 08:02:19
news: DMdusenna.jpgSå kom jeg til årets 2. mesterskab af planlagte 5, nemlig DM i duathlon, der i år blev afholdt i Støvring (20km syd for Ålborg). Siden 2000 har jeg hvert år (pånær 2008) deltaget i dette mesterskab, der nok er den hårdeste med distancen 10km løb- 44km cykling-5km løb.

Som sædvanlig er der ikke mange kvinder med - desværre!! 20 ialt fordelt med 12 i age-groups og 8 i elite. største age-group er 45-49 med 5 deltagere. Her findes også bedste age-group-kvinde med tiden 2.39.51, præsteret af Maria Stenderup-Korch.

Hvis man ser mig udefra, har jeg vist ikke prioriteret dette stævne, som et st stævne hvor jeg skal "toppe". søndagen inden blev jeg fanget af en halv marthon-fælde og tirsdag lokkede Tøseturen med 6,1 km. så jeg havde lidt tunge lår og havde heller ikke fået cyklet så meget (man skal jo også på arbejde indimmellem).

Startskuddet lyder. Det er ikke lige mit underlag til løb: ujævn, våd græs. Efter 500m ligger jeg 2.sidst af alle. Kun en enkelt mand ligger bag mig. Men jeg har ikke helt styr på vejrtrækning. Det hjælper til gengæld da vi efter ca 1 km kommer ud på asfalten. Det er en helt anden følelse. Nu er der kraft i afsættet. Endelig kan jeg løbe og kommer tættere på en lille gruppe. Men glæden er kort. Efter ca 1 km går det opad og underlaget skifter igen til først græs, så løs grus og minsandten om der ikke kommer et område a la gryden i miniformat

Dette skal jeg igennem 4 gange for at nå de 10 km og jeg tænker med gru på de sidste 5km, når man har været ude at cykle 44km. Jeg er ikke til terrænløb. Det er lige før jeg vil sige, at denne løberute var mere cross-løb end løberuten til DM i Cross-Duathlon. Jeg løber dog bedre og bedre og kommer ind i skiftezonen efter at have overhalet 3 piger (yngre, for jeg var alderspræsident).

Til gengæld var cykelruten perfekt til mig. Små hyggelige landeveje med et par sejge bakker, ingenfarlige sving eller nedkørsler. Vi skulle køre 4x11km, hvilket var perfekt. Dejligt at blive heppet på, men det er nu også rart at være sig selv. De første 5 km kørte jeg omkap med en helt ung pige (25-29) fra Brøndby. Jeg var foran, hun var foran, jeg var foran og tænkte, nu ser jeg ikke hende mere,  men nej hun overhalede igen -  ja herefter var det slut. De sidste 5 km gik bedre end forventet. Jeg frygtede en pinlig tid på 30minutter, men det viste sig at blive på 27.24 og som det skulle vise sig lige nok til at jeg sammen med 2 af mine klubkammearater vandt 1.afdeling af giant cuppen/veteran med en margen på 22 sekunder.